HTML

skin666

a hazaszeretetről ,magyarországról,a hungaristákról és a skinheadekről szól az én blogom

Friss topikok

Linkblog

Védőhatalmi ernyőt a székelység fölé!!!!

2010.05.07. 19:50 skin666

Jobbik: Védőhatalmi ernyőt a székelység fölé!
Reklám
A Jobbik Magyarországért Mozgalom a leghatározottabban támogatja a Székely Nemzeti Tanács felhívását, miszerint Magyarország - bevált külföldi példák nyomán is - vállaljon védőhatalmi státust a székelység önrendelkezése, területi autonómiája érdekében - írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Jobbik alelnöke és EP-képviselője, alább a folytatás.

Mint ismert, a második világháború után Olaszországhoz csatolt, túlnyomórészt nem olasz népességű Dél-Tirol és annak német-osztrák lakossága rendkívül széles területi, gazdasági és kulturális autonómiát élvez ma Itálián belül. Ez azonban nem volt mindig így: elnyomás, olaszosítás, etnikai tisztogatást célzó betelepítések után hosszú évekbe telt az önrendelkezés kiküzdése, amelyhez nagymértékben hozzájárult, hogy a legyőzött Ausztria nem óhajtott kicsinek maradni: hivatalosan támogatta a dél-tiroli autonómia-törekvéseket, védőhatalmi státust vállalt vérei mellett, az ENSZ-nél is rendszeresen szóvá tette az olasz hatalom jogtiprásait, keményen és folyamatosan tárgyalt Olaszországgal, míg végül 1971-ben a római parlament megszavazta Dél-Tirol (olaszul: Alto Adige) területi autonómia-statútumát. A mindössze kb. félmillió osztráknak saját helyi parlamentje van, az adóbevételek helyben maradnak, a közigazgatás és az oktatás szigorúan kétnyelvű, sőt, azon olaszok, akik nem beszélnek németül, nemigen jutnak itt közalkalmazotti álláshoz (a németek szinte mind beszélnek olaszul). Az eredmény: ez a kis közösség nem olvad be, nem enyészik el a közel 60 milliós olasz népességben, Dél-Tirol osztrák-német jellegű maradt.
A hárommillió elszakított magyarnak ellenben évtizedek óta nincs valódi anyaországa, kormányaink nemhogy kiálltak volna nemzettestvéreink jogaiért a román, szlovák, szerb stb. hatalommal szemben, vagy az ENSZ közgyűlés előtt, de kifejezetten elárulták ügyüket, megtagadták egyébként alkotmányos kötelességüket. Az eredmény: a magyarság menekülése, fogyása, beolvadása, az intézményes magyarellenesség a szomszédos államokban.
Most a második Fidesz-kormány - ellentétben az elsővel, amelynek élén Orbán Viktor, Martonyi János és Németh Zsolt korábban az állampolgárság visszaadását is megtagadta az elcsatolt magyaroktól - bizonyíthat. Mert autonómia csak anyaországi támogatással születhet, kemény fellépéssel.
Mindezért szorgalmazzuk, hogy Orbán Viktor leendő kormánya rögtön megalakulása után jelentse be a székely és érmelléki magyar területi autonómia támogatását, továbbá védő, avagy oltalmazóhatalmi státusát az elszakított magyar nemzetrészek felett. Mert magyar nemzet csak egy van, éljenek tagjai az ideiglenes trianoni határokon belül vagy kívül.

Szegedi Csanád
Európai parlamenti képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom)
(Kuruc.info)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kismunar.blog.hu/api/trackback/id/tr481982472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása